Sidst opdateret d. 24-04-2010
FlWorld

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: FlWorld
Version: 4.41
Licensform: Freeware
Pris: ---
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 11-11-2001
Producent: Dave Rushall
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

FlWorld

Der findes efterhånden en del programmer til Epoc platformen, der enten på den ene eller anden måde kan vise verdenstider og forskellige andre ting. Hver især har de deres fortrin, så der kan ikke peges entydigt på ét program som værende det bedste. I hvert enkelt tilfælde må man afprøve programmerne og vælge det, der passer bedst til ens behov og smag.

FlWorld er i den sammenligning afgjort et program med mange gode egenskaber. Dave har virkelig gjort sig umage med at skabe et kvalitetsprogram, som oven i købet er freeware. Men det er jo også hele filosofien og drivkraften bag FreEPOC.

FlWorld er et alternativt interface til verdensurfunktionerne i det indbyggede Time program. Oprindeligt skrevet til World programmet på Serie 3a og nu overført til Serie 5/mx, Revo og andre EPOC maskiner. Featurene inkluderer...

  • Viser aktuel tid i op til seks byer, valgt fra Time programmets database.
  • Verdenstidszonekort med områder over nat og dag.
  • Fotorealistisk månefasevisning.
  • Tidszone kalkulator, med alarmfunktion.
  • Automatisk sommertidcheck med advarsler.
Skærmvisningerne omfatter:
  1. Væg ur visning - en række af grafiske ure, der viser den aktuelle tid og solopgang/solnedgang for hver by. Den aktuelt valgte by er markeret med en bjælke i bunden af displayet.
  2. Verdenskort visning - et kort over verden med en oversigt over tidszonerne, og valgfrit, visning af dag og nat områderne. En kolonne til venstre viser den aktuelle tid og dato i hver by. Den aktuelt valgte by er markeret med en bjælke i den højre side af ur-displayet. Den er ligeledes fremhævet med en animeret cursor på kortet, og sammenfattet i området under kortet. Der er også en fremstilling af den aktuelle månefase.
  3. Stort ur - en version af Verdenskort visningen, med et stort ur.
  4. Solure - Hvert byur er ledsaget af en strimmel, der forestiller et døgn. I hver strimmel forestiller en lodret linie den skygge, der ville blive afkastet af Solen (formodet, at skyggen også ville fremkomme om natten, og at 'udligning af tiden' ligeledes blev medregnet), hvis strimlen var målestokken for et solur, og derfor den aktuelle tid i byen.Timerne i hver strimmel er rettet ind, så de afspejler tiden i hver bys tidszone, hvilket lader dig sammenligne tiderne i hver by. Den skraverede bjælke i hver strimmel forestiller aften- og nattetimerne, og den hule boks forestiller arbejdstimerne (se "Vis præferencer"). Ved at klikke på en af strimlerne med pennen, vil tidszone kalkulatoren blive åbnet for den valgte tid og by.
  5. Stort digitalur - Denne visning er lignende Stort ur visningen, bortset fra at tidszonekortet er udskiftet med et ekstra stort digitalur. Uret arbejder både med 12 eller 24 timers modi, alt efter dine aktuelle indstillinger i maskinens Kontrolpanel eller i Time programmet.

Da FlWorld jo er et verdensurprogram, er det naturligvis vigtigt at det også kan håndtere de forskellige tidszoner og foretage omregning imellem dem. Programmet råder over en Tidszone kalkulator, der hurtigt foretager disse beregninger. Endvidere giver kalkulatoren også mulighed for at sætte en alarm i samme dialog, når man har beregnet tidsforskellen. Virkelig gennemtænkt.

Hvis man ønsker et godt verdensurprogram, men ikke vil betale noget for det, må FlWord absolut være svaret. Men prøv selv...
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003