Sidst opdateret d. 24-04-2010
FreeCell

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: FreeCell
Version: 2.07
Licensform: Shareware
Pris: AUD $15
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 09-07-2003
Producent: Mark Fitzpatrick
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

FreeCell

 

FreeCell er et kortspil som strækker sig helt tilbage til Psion Serie 3 tiden. Som mange andre spil eller programmer er det blevet porteret til EPOC og første version så dagens lys i august 1997. Den nuværende version 2.07 er den endelige version til S5/mx/MC218/S7/netBook/netpad mens der er lavet en speciel version 2.10 til Revo/Plus/Mako. Selvom der ikke er sket nogen udvikling af spillet i de seneste 5 år har det fået nyt liv med en opdatering af grafikken til farver her i 2003.

Spillet er nemt at lære og gå til. Det gælder om at få alle kortene på plads i Home, startende med Es, 1, 2, 3... o.s.v. i hver sin farve. I midten stabler man kortene fra højeste værdi og nedefter, skiftende mellem de to farver. I FreeCell området har man 4 pladser til at plante kort som ikke lige passer i nogen af rækkerne. Det er dog farligt at optage alle 4 pladser, da man derved kan komme til at låse sig selv og ikke længere kan flytte på kortene.

I FreeCell er der over 32.000 forskellige spil. Man kan enten vælge et nyt spil og lade spillet vælge et tilfældigt spil, eller selv vælge et spil.

I teorien bør alle spillene kunne gå op, men det er min erfaring at jo lavere nummer et spil har, jo sværere er det at løse. Kommer man til at lave en fejl kan man fortryde ét træk tilbage så man skal ikke bare køre på med 120 km/t - det kan blive fatalt. Det har jeg måtte sande mange gange, især hvis jeg har spillet måske 10 spil i træk og vundet dem alle, så bliver jeg lidt for selvsikker "fordi intet kan gå galt" og så går det netop galt.

Konklusion:
FreeCell er mit foretrukne kortspil på min netpad. Efter at have fået farver i spillet er det blevet en del sjovere, da det gør en forskel i sidste ende. Selvom jeg også har andre spil på netpad'en er det oftest FreeCell jeg bruger hvis der lige skal slappes af i 5-10 minutter, da SimCity, Monopoly eller No Mans Land ikke kan spilles på så kort tid.

Her kan du downloade farveikon + patch fil
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003