Sidst opdateret d. 25-04-2010
Monopoly

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: Monopoly
Version: 1.00F
Licensform: Kommerciel
Pris: $49
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 11-04-2003
Producent: Psion & Zenobyte
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

Monopoly

Monopoly (Matador) er vel et spil som de fleste nok kender i enten den klassiske eller elektroniske form. Spillet har eksisteret til Psion platformen siden midten af 1990'erne, hvor det blev lavet til Serie 3 og siden Serie 5.
Spillet kan enten købes på diskette eller købes og downloades fra Handango. Det sidste er både nemmest og billigst. Selve applikationen installeres i det velkendte SIS-format, så det skulle ikke give problemer.

Man kan enten spille selv mod en eller flere computer modstandere eller mod rigtige mennesker ved at lade computeren gå på omgang. Hvad enten man vælger det ene eller andet, kan man få mange sjove timer ud af det. Opsætningen tillader at manipulere med reglerne samt at snyde.

I hovedskærmen er der en fornuftig oversigt over spillet. Man kan se hele brættet og ens aktiver samt kontant beholdning.


netpad nedskaleret til 75%


5mx nedskaleret til 75%

Ved at klikke på en grund kan man få vist al information om den. Stort set alle væsentlige handlinger kan udføres med pennen direkte på skærmen, men de samme handlinger plus en række ekstra funktioner kan også vælges fra menuen.
Der er flere visninger, bl.a. statusvisningen. Her er der en komplet oversigt over bankens og spillernes aktiver.netpad nedskaleret til 75%


5mx nedskaleret til 75%

På den måde kan man nemt og overskueligt finde ud af hvem det kan betale sig at handle med. Herefter er handler mellem spillere en smal sag. Der kan fremsættes tilbud til en hvilken som helst spiller, som så enten kan acceptere eller forkaste tilbuddet.

I den sidste visning bliver grundene vist (har jeg ikke taget billede af), så det kan måske være en fordel at studere dem nærmere - se hvad de koster at erhverve, at lande på dem med huse eller hoteller o.s.v. Da spillet er meget intuitivt, lærer man hurtigt hvordan det fungerer og hvordan man foretager forskellige handlinger.

Monopoly spillet er kun delvis i farver, hvilket skyldes at det blev lanceret før farvemaskinerne kom frem. Zenobyte (det tidligere S.G. Software) som har skrevet koden for Psion har dog lavet en patch som retter farver, skærmtilpasning på S7/netBook og sådan noget, men af en eller anden ukendt årsag vil Psion ikke frigive denne patch. Nu gider vi ikke vente længere, så der bliver arbejdet på en ny patch som kun vil rette grafikken.

Konklusion

Jeg synes Monopoly er et godt og underholdende spil. Det er fantastisk med alle de features som spillet indeholder. Selvom jeg har haft spillet siden 1998 er jeg ikke blevet træt af det endnu. Det bliver da også kun brugt lejlighedsvis, når lysten lige melder sig.
Det er forholdsvis mange penge at betale for et spil, men jeg synes kvaliteten er formidabel og opvejer prisen fuldt ud. Dog ville det klæde Psion at frigive den originale patch fra Zenobyte så farvemaskinerne kan udnytte spillet fuldt ud.

Du kan også læse anmeldelsen i pdf-format
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003