Sidst opdateret d. 25-04-2010
myBuddies

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: myBuddies
Version: 0.70
Licensform: Freeware
Pris: ---
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 25-04-2003
Producent: Pheldda & Smiley
Platform: EPOC
Testet på: P800

myBuddies

En af fordelene ved at have GPRS er jo, at man har mulighed for at være forbundet til internettet altid, akkurat som med sin ADSL eller kabel-modem forbindelse. I den egenskab kan man drage fordel af at være mobil og alligevel kunne foretage mere avancerede ting, som ellers er forbeholdt den stationære computer.

myBuddies er et sådant eksempel. Programmet er en ICQ klon, men indeholder alle de grundlæggende funktioner. Det skal dog lige bemærkes, at man ikke kan oprette sig som ICQ bruger med programmet, men kun kan bruge det i forbindelse med allerede eksisterende brugere.

Inden man kan bruge myBuddies skal man dog først have konfigureret sin GPRS konto. Når det er gjort, starter man med at konfigurere myBuddies. Dette gøres i Edit – Preferences.

I User skriver man sit ICQ-nummer. Der kan oprettes flere brugere, og så skiftes mellem dem efter behov.

Server og Port behøver man ikke at ændre på, da de som standard står til værdierne, som er vist på billedet.

I Events er der mulighed for at foretage indstilling af lyd, meddelelses popup o.s.v.

Med Find melodi kan man vælge melodier eller lyde, som man selv har lagt ind på P800.

 

Nu er opsætningen færdig og man kan begynde at bruge myBuddies for første gang. Det smarte er jo, at når der logges på ICQ, fremkommer alle ens ICQ venner automatisk på listen, så man ikke manuelt skal sidde og tilføje dem.

I offline modus ser det således ud:

Jeg har snydt lidt, idet jeg har været logget på for at hente listen.

Næste skridt er nu at logge på.

 
Og endelig er der forbindelse.

Det er forholdsvis enkelt at sende en meddelelse til navne på listen. Et enkelt klik på navnet og en meddelelsesboks dukker op.

Som nævnt tidligere er der kun de mest basale funktioner i programmet. Det betyder simple smileys i forhold til ICQ samt at en lang række af andre kendte funktioner fra ICQ ikke er til stede.

Det bliver spændende at se om programmet bliver videreudviklet, evt. med flere funktioner.

Konklusion

Når man tager i betragtning, at dette er en tidlig udgave og at det er freeware, synes jeg programmet fungerer godt og pålideligt.

Programmet er simpelt, men det gør det samtidigt også nemt og enkelt at betjene. Jeg synes det er en genial måde at kommunikere på, når det ikke lige skal være telefoni, SMS, MMS eller email.

Du kan også læse anmeldelsen i pdf-formatKontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003