Sidst opdateret d. 26-04-2010
RMRAutoText

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: RMRAutoText
Version: 2.03
Licensform: Shareware
Pris: £12
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 17-10-2001
Producent: FatCatz
Platform: EPOC
Testet på: 5mx & S7

RMRAutoText

Makropraktisk, 1. del

En lidt underlig titel denne gang måske? - Jo, men vi skal se lidt på makroer og hvor praktiske disse kan være. Epoc platformen er bare perfekt til den slags. For at få et indblik i hvad makroer er for noget og hvordan de kan hjælpe en, vil jeg kort redegøre for deres funktion.

Groft sagt kan man sige, at en makro er en lille programstump, der udfører et sæt instruktioner når den aktiveres. Til at drive makroen skal der være et bagved liggende program. Det kan enten være i form af eksterne makroer, der kører under f.eks. Macro5, eller et selvstændigt program med egne integrerede makroer. Makroer kan udføre alt fra simple indsættelser af tekst til komplekse programafviklinger. Når man har defineret sin(e) makro(er) kan de(n) foretage en del af de mere rutineprægede opgaver.

RMRAutoText er et program med 2 funktioner:
  1. at indsætte tekst, sketch-tegninger eller andre objekter i dokumenter.
  2. at fungere som udklipsholder for indtil 10 klippeborde.

Programmet muliggør lagring af op til 999 poster pr. fil, men der kan oprettes ligeså mange forskellige filer, som man ønsker. Tekst kan være op til 5000 tegn pr. post. Du kan indsætte tid/dato stempler i dit dokument v.h.a. plug-ins, eller skabe dine egne plug-ins.

Fordelen ved at bruge makroer er bl.a., at hvis man ofte bruger den samme ordlyd eller opsætning i et dokument kan man spare en del tid, da man ikke skal skrive det hele hver gang, men kan nøjes med nogle nøgleord - og ikke mindst, at man samtidig minimerer risikoen for slåfejl. Man skal naturligvis blot sørge for at teksten i makroen er korrekt stavet. Derudover kan man f.eks. lave sin underskrift i Sketch og lagre den i RMRAutoText. Det har jeg gjort. Når jeg så laver et Word dokument eller en fax kan jeg ved at skrive 'sig' og trykke på genvejstasten, indsætte min signatur. Det herlige er jo samtidig, at det bliver ens hver eneste gang. Men det kunne også være lydfiler eller billeder man gerne vil indsætte. Næsten alt er muligt. Det sværeste i den forbindelse, er at huske samtlige forkortelser man bruger.

Der kan også være andre fordele, men det må bero på en individuel vurdering.

RMRAutoText er ihvertfald et program, der gør ovenstående en hel del lettere i hverdagen.

rmrautotextKontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003