Sidst opdateret d. 26-04-2010
RMRTask

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: RMRTask
Version: 2.50C
Licensform: Shareware
Pris: £10
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 25-09-2001
Producent: RMR Software
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

RMRTask

Planlægning & projektstyring, 1. del

I den højteknologiske tid vi lever i nu om dage, skal stort set alt enten planlægges og/eller projekteres. Der findes derfor et hav af programmer, som på den ene eller anden måde kan hjælpe os med dette. Selvom mange af disse er forskellig i både virkemåde og formåen, har jeg dog alligevel valgt at behandle dem under samme kategori.

Vi lægger ud med RMRTask. Det er et program med efterhånden mange år på bagen, da det stammer helt tilbage fra Serie 3a tiden. Undervejs har programmet gennemgået navneskift fra S5Task til RMRTask, omskrivning og optimering af koden for øget hastighed, implementering af DBMS samt mange andre småting. Virkelig imponerende, når man tænker på, at RMRTask udelukkende er programmeret i OPL.

RMRTask fungerer på den måde, at store projekter inddeles i mindre underprojekter, hvorved man får et bedre overblik over dem. Til hjælp for dette er der 2 kategorier; 'Projekt' og 'Type', men ønsker man en anden betegnelse, kan disse bare omdøbes. I hver af disse kategorier definerer man nogle projekt- og typekategorier. Når en post herefter oprettes, kan denne tildeles disse kategorier, prioriteres og tildeles en forfaldsdato. Derudover kan der også kædes et dokument, laves et notat i kalenderen, laves et udvidet notat, laves en gentagelse eller sættes en alarm til hver post. Ved at sortere og filtrere posterne er det muligt at styre det hele ned til mindste detalje (mens dette skrives har jeg selv 843 poster i RMRTask, og her er det virkelig nødvendig med sortering og filtrering for at bevare overblikket).

Alt efter præferenceindstillingerne kan programmet yderligere hjælpe med at synliggøre aktuelle projekter eller opgaver. På min 5mx har jeg valgt at få forfaldne opgaver vist i fed, samt også at få ugedagene vist. Igangværende opgaver vises også i fed, da det er meget mere iøjnefaldende når man kører gennem posterne. På min S7 vises forfaldne opgaver i rød og igangværende opgaver i blå. Men det er jo smag og behag. Som noget nyt i v2.5 kan de enkelte poster understreges.

Efterhånden som opgaverne bliver færdige kan de udstreges. Herefter kan man enten slette eller arkivere dem. Alt efter hvad slags opgaver det drejer sig om, kan det nu være meget fornuftigt at arkivere dem til fremtidig reference.

RMRTask er designet til at give maksimal fleksibilitet, idet næsten alt kan tilpasses ens personlige stil og behov. Du kan læse meget mere om RMRTask i instruktionsfilen og online hjælpefilen. Begge indeholder en omfattende beskrivelse af programmet.
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003