Sidst opdateret d. 01-01-2010
Sidst opdateret d. 26-04-2010
SimCity

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: SimCity
Version: 1.10
Licensform: Kommerciel
Pris: $59,90
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 24-09-2001
Producent: Atelier S.A.
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

 

SimCity

Hvem husker ikke dengang man aller første gang stiftede bekendtskab med det revolutionerende byplanlægningsspil 'SimCity' til Commodore og PC. Det kan man igen på sin Epoc maskine.

SimCity til Epoc er faktisk en tro kopi af det oprindelige SimCity spil, blot omskrevet til Epoc platformen. Det betyder, at det kun er i 2D og ikke kan byde på alle de features man kender fra de nyere SimCity 2000 og SimCity 3000 versioner til PC'en, men alligevel er det et imponerende spil. Grafikken er fantastisk flot, alt taget i betragtning. Man kan vælge skærmmodus mellem sort/hvid og gråtoner, men der er ikke nogen tvivl om at det sidste giver langt det bedste resultat.

Når man starter SimCity får man 3 muligheder; enten at starte en ny by, indlæse en gemt by eller et scenarie. Endvidere er det også muligt at importere gemte byer fra PC-versionen af SimCity eller at eksportere byer til samme.

Selve skærmbilledet i spillet er meget overskueligt. I venstre side sidder 5 ikoner (bookmarks):


1) bulldozer, der zoomer ind
2) landkort, der zoom ud
3) statistik
4) pengesæk, der viser årsbudget
5) spørgsmålstegn, der viser en evaluering.

I højre side sidder 15 tilsvarende ikoner (toolbar): 1) bulldozer, 2) el-mast, 3) vej, 4) jernbane, 5) park, 6) bolig, 7) kommerciel, 8) industri, 9) politistation, 10) brandstation, 11) stadion, 12) kraftværk, 13) havn, 14) lufthavn, 15) forespørgsel. Under disse forholdsvis små ikoner finder man oplysninger om måned og årstal, formue samt hvad der er behov for at bygge. Alle disse ting kan også vælges fra menuen om man vil, men ikonerne er meget illustrerende og betydeligt hurtigere at anvende.

I selve byggeområdet kan man bevæge sig rundt med piletasterne eller ved hjælp af rullebjælkerne. Hvis man ønsker at gøre byggeområdet lidt større, er det muligt at slå henholdsvis bookmarks og toolbar fra.

De fleste der har spillet SimCity har vel prøvet, at det i starten bare går derudaf og byen vokser og vokser, men kommer til et kritisk punkt, hvor det alligevel ender med en spøgelsesby og bankerot. Det kan også ske her, så derfor dette lille tip: Hvis man skulle komme lidt i økonomisk uføre og godt kan leve med noget der minder om underslæb på samvittigheden kan man snyde sig til at få $10.000 på kontoen ved at holde Shift-tasten nede og skrive 'fund'. Dog kan dette kun gøres et begrænset antal gange (8 i alt). Der kan ikke gives en entydig opskrift på hvordan man klarer sig bedst, idet mange faktorer spiller ind. Alt efter din erfaring må du prøve dig frem.

For at køre spillet på en 5mx kræves ca. 700KB fri hukommelse - på S7 og netBook kræves ca. 1,5MB. Hver fil til gemte byer fylder 27KB.

Oprindeligt er SimCity lavet til monokrome PDA'er, og med fremkomsten af S7 og netBook virker det lidt underligt ikke at have farver. Problemet forstærkes af, at en farveskærm ikke kan gengive de samme nuancer af gråtoner som en monokrom skærm, og derfor bliver resultatet faktisk dårligere end det behøver at være. Atelier S.A. har ikke ønsket at lave om på dette forhold, men det har til gengæld 2 friske fyre ved navn Gaz & Chris. De har lavet en patch, som installeres oveni det originale spil. Herefter er det hele i farver, hvilket giver en ny dimension til spillet. Det ser bare hamrende godt ud. Patchen kan downloades fra http://epoc.2kcode.com

Det er en forholdsvis høj pris for spillet, hvilket måske vil afholde nogle fra at købe det, men man skal tænke på, at det er professionelt håndværk fra et kommercielt firma, der lever af den slags. Er du til byplanlægning, har du økonomien til en sådan investering, så snyd ikke dig selv for en rigtig god oplevelse.
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003