Sidst opdateret d. 01-01-2010
Sidst opdateret d. 26-04-2010
SmallBase

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: SmallBase
Version: 1.40
Licensform: Shareware
Pris: €12
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 18-11-2001
Producent: Corisoft & Eric Sebban
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

SmallBase

For en gangs skyld har jeg fornøjelsen af at kunne anmelde et forholdsvis nyt program. Umiddelbart kan man godt spørge sig selv om hvad man skal med endnu et databaseprogram elller en databasemanager, som det så fint hedder. Mit bedste bud er, at Eric har taget det bedste fra 2 forskellige programmer; Epoc Data og PowerBase, og fået et godt mix ud af dette. For nogle vil den indbyggede database ikke være fleksibel og funktionel nok og PowerBase vil samtidig være for kompliceret. SmallBase er således et kompromis mellem disse to, og tilbyder nogle fornuftige funktioner til den almindelige bruger, dog uden at kunne hamle op med PowerBase, der har en mere avanceret funktionalitet.

Når man starter programmet op for første gang, skal man lige vænne sig til brugerfladen. Man kan bedst betegne denne som værende en skal, hvori man definerer sin(e) tabel(ler). En tabel er i denne situation selve databasen. Det er derfor muligt at konstruere flere forskellige databaser i den samme skal, hvilket f.eks. kunne være 'Arbejde' til skallen og forskellige arbejdsrelaterede tabeller, så man har det hele samlet ét sted. SmallBase understøtter følgende felttyper:

  • Tekst
  • Memo
  • Numerisk
  • Flydende komma
  • Dato
  • Varighed
  • Dato/tid
  • Valgliste
  • Lang memo

Vælger man Valgliste skal man efterfølgende definere nogle emner, som passer til etiketten. Et nemt og smart system som alle burde kunne finde ud af.

Når man så har fået oprettet sin database og indtastet nogle poster, kan man begynde at tilpasse den. Til det formål har man funktionerne 'Farver', 'Filtrer' og 'Tilføj bånd' til sin rådighed. Farverne kan anvendes på individuelle celler eller på hele linien, men det er nemmest hvis man bruger dem i mere generelle situationer. At kunne skabe bånd mellem forskellige poster er virkelig en stærk funktion. F.eks. har jeg en Epoc database over alle mine Epoc programmer (over 200). For at se hvordan dette ville tage sig ud i SmallBase, oprettede jeg en modificeret tabel deri og indtastede nogle af programmerne (se billede). Her skabte jeg så bånd mellem programmer, skrevet af samme forfatter. Vælger jeg så bare ét af programmerne fra denne forfatter, fremkommer samtlige programmer - smart!!! Men man kan naturligvis skabe alle mulige slags bånd, alt efter ens behov.

Som førstehåndsindtryk synes jeg SmallBase er et kompetent program med et stort potentiale. Modsat de ovennævnte kombattanter, bliver SmallBase stadig udviklet og forbedret, og der er nok ingen tvivl om, at der med tiden vil blive implementeret nye funktioner. Programmet er ikke perfekt endnu, men jeg tror på, at Eric både har evnen og viljen til at forestå denne udvikling.

smallbase

smallbaseKontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003