Sidst opdateret d. 24-04-2010
SoundMaster

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: SoundMaster
Version: 1.00
Licensform: Kommerciel
Pris: Kr. 599
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 02-12-2001
Producent: Palmtop Software Limited
Platform: EPOC
Testet på: 5mx

SoundMaster

SoundMaster er et af de tidlige programmer fra Palmtop Software (nu TomTom) til Epoc platformen, men i modsætning til de fleste af de øvrige programmer fra dette softwarehus, er det ikke blevet opdateret på nogen måde. Det betyder, at det oprindeligt er skrevet til S5 classic, men sagtens kan køre på 5mx og Ericsson MC218. Det kan også sagtens installeres på S7 og netBook, men det fungerer bare ikke på disse maskiner; d.v.s. programmet kører og lyde kan afspilles og redigeres, men det lyder mildest talt ad h... til. Nærmest som en gammel spolebåndoptager, der både hakker i det og kører for langsomt !

Revo kompatibilitet er der heller ikke noget af, hvilket vil sige at programmet ikke tilpasser sig skærmstørrelsen, og dermed bliver det ligeså ubrugeligt på Revo'en også. Ser man bort fra disse større eller mindre begrænsninger er det såmænd et ganske udmærket program, der faktisk burde være en del af det indbyggede Record program eller ihvertfald burde Record programmet have samme funktionalitet.

Formålet med SoundMaster har øjensynligt været at lave et program, der kunne matche det indbyggede lydprogram på Psion Series 3c/mx. Nogle af de største forhindringer dengang var bl.a. den manglende kompatibilitet. Ihvertfald har SoundMaster indbygget en funktion til at importere Serie 3 lydfiler og konvertere dem. Men også wav-filer kan importeres fra Windows PC'en.

SoundMaster kan ikke optage lyde, men udelukkende afspille og redigere dem digitalt. Dog kan der skabes forskellige former for bølger, bl.a. sinus og firkant bølger samt hvid støj. Programmet kan afspille enten hele lydfilen eller fragmenter af den. Den virkelige styrke ligger i de effekter, der kan anvendes på lydfilen. Effekterne spænder lige fra at lave fade in & out til at spille baglæns eller få det til at lyde som Mickey Mouse eller en af de onde Cylon robotter fra science fiktion filmen 'Kampstjernen Galactica'. I præferencerne kan man indstille om man vil arbejde i sekunder eller samples. Med zoom funktionen er det muligt at komme godt i dybden og foretage præcise klip/skæringer.

Sammen med programmet leveres der også omkring 60 lydfiler i Epoc format.

Jeg synes helt klart at det er godt program med mange gode funktioner, men det er alt for dyrt i forhold til udbyttet. Når man tænker på, at lydsystemet jo kun er 8-bit bliver det kun noget man leger med for sjov. Seriøs lydredigering kan aldrig komme på tale, men det er da meget sjovt alligevel.

soundmaster

soundmasterKontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003