Sidst opdateret d. 22-04-2010
Conquête

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: Conquête
Version: 1.34
Licensform: Freeware
Pris: ---
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 22-08-2003
Producent: Claude Mettavant
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

 

Conquête

Jeg kan huske tilbage til Serie 3 tiden, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med denne type spil. Da hed det bare RISK i stedet. Conquête til Serie 5 platformen har eksisteret siden 1998/1999, men kun i monokrom udgave. Nu, 10 år efter det første bekendtskab er det endelig lykkedes at få farver i spillet.

Conquête er fransk og kan oversættes til erobre, hvilket dette spil går ud på. Der kan være fra 2-4 spillere. Disse kan være mennesker eller computer.

Spillet indeholder 117 lande fordelt på 6 kontinenter, og det gælder om at erobre så mange som muligt og samtidig eliminere øvrige modstandere.

Når man støder på et land som enten er ledig eller tilhører en modstander kan man gå i krig og forsøge at erobre det. I dette eksempel befinder PSI-2 sig på Cuba og har 11 tropper. Næste land som er ledig er USA, der har 4 tropper. Man allokerer så et antal tropper til kamp, hvorefter kampen begynder.

Undervejs i spillet kan man gå ind i menuen og få vist en statistik. Efterhånden som spillet skrider frem, bliver den mere fyldestgørende.

I De berømtes sal kan man se high scores.

Der er også mulighed for at tjekke sine præferencer undervejs og eventuelt justere dem.

Når den sidste modstander er besejret, fremkommer denne boks med en kort statistik over erobrede lande, spillede runder, samlet score, og hvis der er tale om en ny high score, hvilken plads denne giver.

Spillet er et strategispil og kan ikke sammenlignes med spil som SimCity o.lign., men for denne type synes jeg det er ganske udmærket. Det kan godt anbefales at prøve dette underholdende spil.
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003