Sidst opdateret d. 24-04-2010
Encrypt-it!

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: Encrypt-it!
Version: 4.00
Licensform: Shareware
Pris: £16
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 02-10-2001
Producent: Peter Csutora
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

Encrypt-it!

Kryptering, 2. del

Sidste gang kiggede vi på freeware programmet 'Crypto', som jo er ganske udmærket, men skal sikkerheden være den absolut højst opnåelige, kommer vi ikke uden om Encrypt-it!, og så må vi indstille os på at skulle betale for det.

Encrypt-it! benytter 2 forskellige algoritmer, der begge er programmeret i C++ for optimal ydelse. Det er RC-4WA (et andet udtryk for RC4), den velkendte 256-bit algoritme, og Safer SK-128, en ekstrem sikker 128-bit algoritme, der betegnes som militærstyrke. Nu vil den årvågne jo nok mene, at 256-bit alt andet lige er stærkere end 128-bit. Nej, ikke ubetinget. I dette tilfælde er det selve algoritmen og nøglestyringen, der er afgørende for styrken.

Ligesom Crypto byder Encrypt-it! også på en udraderingsfunktion, så der ikke efterlades nogen som helst data, der kan læses med en disk editor. Desuden kan Encrypt-it! behandle op til 100 filer ad gangen i gruppemodus.

Som en ekstra sikkerhed er der indbygget en time-out funktion, hvor du kan specificere tiden, inden en indlæst fil i lyn-opdatering automatisk lukkes. Det er en betryggende foranstaltning, for hvad hjælper det at have den stærkeste kryptering, hvis du har glemt at lukke filen og andre måske får held til at kigge i den...

Encrypt-it! har fået flere gode anmeldelser med på vejen fra udlandet og det er bestemt ikke helt uden grund. Med et fuldstændigt nyt design, anvendelse af faner i hoveddialogen og en finpudsning af layoutet samt de hurtige krypterings-/dekrypteringsrutiner, fremstår programmet som et æstetisk, stærkt og seriøst svar på hvordan man sikrer sine dybeste hemmeligheder.
Kontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003