Sidst opdateret d. 25-04-2010
Navigator

Linux maskotten Tux Psion computere i alle varianter

Anmeldelse: Navigator
Version: 1.02F
Licensform: Kommerciel
Pris: €41,61
Anmelder: Michael Degn
Anmeldt: 09-10-2001
Producent: Purple Software
Platform: EPOC
Testet på: 5mx, netpad & S7

Navigator

Filhåndtering, 1. del

De indbyggede programmer i Epoc computerne er virkelig nogle af de bedste overhovedet på samtlige platforme. Til gengæld er filhåndteringen bestemt ikke noget at prale af. Den er både langsommelig og besværlig, hvis man skal manøvrere rundt mellem forskellige mapper. Men som med alle andre forhold er der jo råd for dette.

Med Navigator har Purple Software virkelig skabt et program, som giver brugeren fuld kontrol over filstrukturen på computeren. Programmet består egentligt af 3 integrerede moduler; 1) selve filhåndteringen, 2) en zip manager, og 3) en stærk søge facilitet.

Programmet er udelukkende programmeret i C++ for optimal ydelse. I udseende og virkemåde ligner Navigator utroligt meget Windows Stifinder, men det er faktisk en behagelig måde at arbejde på, selvom den adskiller sig væsentligt fra Epoc's egen.

Den primære visning i Navigator er WorkSpace. Her kan man se hvilke programmer der er installeret, samt se en liste over åbne filer. Det er også muligt at lægge genveje til programmer eller filer her.

Browseren er den egentlige filhåndtering. Der er 2 typer; den til venstre viser selve træstrukturen, og den til højre viser emnerne i den markerede del til venstre. Hele tiden vises en masse statistisk information. Ved at vælge egenskaber på en markeret mappe eller fil, kan man se og ændre disse egenskaber. Derudover vises endnu mere statistisk information.

Navigator understøtter naturligvis klip, kopier og indsæt, herunder også 'træk og slip' princippet.

Zip manager delen i Navigator er bare et must. Med den kan man pakke og udpakke zip-filer, der bygger på deflation komprimeringsalgoritmen, hvilket gør det utroligt nemt at downloade programmer eller informationer fra Internettet og udpakke og installere dem. I den forbindelse understøttes kryptering af zip-filen også.

Søge faciliteten er meget omfattende. Den lader dig søge efter filnavn, disk, dato, størrelse, attributter, tekst inde i filer, tekst inde i zip-filer og giver mulighed for bogstavfølsomhed. Endvidere kan jokerne '*' og/eller '?' benyttes i søgningen.

Men ingen roser uden torne. Tornen i Navigator er den evindelige opdatering, hver gang man har foretaget et eller andet. Selvom det 'kun' drejer sig om 5-6 sekunder pr. gang, er det alligevel dødirriterende. På en Revo vil problemet ikke være særlig udpræget, da alting ligger i RAM og der ikke er det store antal filer tilstede. På en 5mx/S7 med et 128MB CF kort, hvor der ligger adskillige tusinde filer på D drevet kan man godt mærke det i udpræget grad.


navigatorKontakt: Jeg kan kontaktes via       GnuPG nøgle

Copyright © Michael Degn, 2002-2022.  Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår som 2.5 Danmark Licens.
Tilbage til toppen
Tilbage til SymbianOS
Tilbage til forsiden

Valid XHTML 1.0! Valid css

Besøg siden 28.09.2003